PRZEPIS NA NALEŚNIKI
Idealne naleśniki B)
SKŁADNIKI:
-1 szklanka mąki pszennej
-2 jajka
-1 łyżka cukru
-1 szklanka mleka
-3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej)
-szczypta soli
-3 łyżki masła lub oleju roślinnego
ETAPY PRZYGOTOWANIA:
1. Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, cukier, mleko, wodę i sól.
2. Zmiksować na gładkie ciasto.
3. Dodać roztopione masło lub olej roślinny i razem zmiksować (lub wykorzystać tłuszcz do smarowania patelni przed smażeniem każdego naleśnika).
4. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z cienkim dnem np. naleśnikowej.
5. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty.
6. Gdy obie strony będą gotowe, zdejmij naleśnika z patelni.
7. Naleśniki są gotowe do zjedzenia.
Przepis ze strony kwestiasmaku.com
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL